#nekemazaquaticum: Fenyő Iván

Nemrégiben Fenyő Iván volt a vendégünk, vele beszélgetünk (Fenyő Iván színművész, többek között az SOS szerelem, 9 és 1/2 randi, Szabadság Szerelem és a Korhatáros Szerelem filmek szereplője)

1. Rövid időn belül másodízben jártál nálunk, mik a benyomásaid szállodánkról, a komplexumról?

Az, hogy nagyon családias, kellőképpen nagy, de mégis kifejezetten családbarátnak tűnik a hely. Sok kisgyerekes családdal találkoztam, aminek nagyon örültem. Viszont sajnos nem tartózkodtam itt túl hosszú ideig, de remélem, majd legközelebb, ha eltöltök itt 2-3-4 napot egyben, akkor több mindenről tudok beszámolni. 

2. Szállodánk éttermének különlegessége, hogy előzetes kérés nélkül és folyamatosan kínál ételeket az egyedi étrendet folytató vagy ételintoleranciával élőknek is. Ha jól tudom, Te sem hagyományos étrendet folytatsz?

Velem ilyen szempontból nem könnyű, mert én vegán vagyok, sőt még glutén- és cukormentes is. De az Aquaticumban nagyon jó az étel és a séf profi, nagyon finom ételt készített. A vacsora tehát fenséges volt és már második alkalommal. Nagyon tisztelettudó mindenki, azt vettem észre, hogy tisztelettel fordult mindenki felém és ez nagyon jólesik, ez nagyon jó érzés. Kedves és segítőkész kis csapat van itt! 

3. A fejedben milyen kép élt Debrecenről mielőtt nem jártál még itt? 

Azt kell, mondjam igazából nem nagyon élt semmilyen kép, korábban egyáltalán nem ismertem. De például ma reggel bementem a városba egy nagy bevásárlóközpontba és pont azon gondolkoztam, de szép hely ez a Debrecen, jó lehet itt élni. Milyen jó lenne eljönni 2-3 napra megismerni a várost! Ha azt mondják Szeged vagy Debrecen, nekem ez a kettő teljesen ugyanolyan, de nyílván amiatt, mert egyiket sem ismerem, mindkettő úgymond fehér folt. Viszont ahogy most idejöttem, azt tapasztaltam, hogy nagyon szép a város, szívesen lennék még itt, akár csak egy sétára, azt érzem, abszolút lenyugszik itt az ember. 

4. A szálloda közvetlen környezetét érintőlegesen láthattad, viszont a szolgáltatásainkat még nem volt alkalmad kipróbálni. Van esetlegesen így látatlanban valami amit, ki szeretnél próbálni? 

Az élményfürdőt mindenképpen kipróbálnám. Budapesten is szoktam fürdőbe járni, szeretem az ilyen termál dolgokat, szaunákat, itt ezeket szívesen kipróbálnám. 

5. Ma épp Valentin nap van, ráadásul tegnap este szállodánkban párkapcsolatokról beszélgettél a vendégekkel.  Van valami rövid üzeneted így Valentin nap kapcsán?

Szeretni kell egymást! Ez alapvető és ezt tudjuk, de mostanában rájövök, hogy meg kell tanulni nagyon és igazán szeretni magunkat. Pontosabban azt gondolom, két dolgot kell megtanulnunk, ami nem feltétlen jön alapból. Meg kell tanulnunk önmagunkat szeretni és utána a másikat elkezdeni, megtanulni szeretni. Amikor azt gondoljuk, hogy szeretjük a másikat lehet, hogy csak függünk tőle, ragaszkodunk valamiért a másikhoz, de nem biztos, hogy tényleg szeretem, szeretlek ahogy vagy bármit csinálsz, hanem feltétellel szeretem, ez nem biztos, hogy az igazi szeretet. 

6. Nagyon sokan szeretnek divatosan szólva "wellnessezni." Te is ilyen típus vagy? Vagy esetleg szeretnél, de a munkád annyira elfoglalttá tesz, hogy nincs rá lehetőséged? Ha mégis elmész mi jelenti számodra a feltöltődést?  

Én összesen eddig életemben négy, vagy öt wellness szállodában voltam úgy, hogy két vagy annál több éjszakát ott is töltöttem. Valahogy mást csináltam mindig, vagy kimegyek például a természetbe, vagy futok. De mostanában amikor úgy alakult, hogy épp voltam wellnessezni akkor mindig rájövök, hogy ez egy nagyon jó dolog, annyira ellazítja az embert. Ugyanakkor érzem, hogy nem csinálom eleget, pedig néha épp erre lenne szükségem, amikor van 2-3 szabad napom és hogy: - ugorjunk csak el valahova! Lehet lenne is rá időm valamikor, de eszembe se jut. De most, hogy itt vagyok az Aquaticumban és egy éjszakát már itt aludtam - pedig ezalatt nem igazán pihentem-, de már azt érzem, hogy máshol vagyok, egy picit  kikapcsol a mindennapi körforgásból. 3 napra eljönni ide és úgy, hogy közben pihenhetnék is, na az de jó lenne!  

Köszönjük szépen az interjút és ígérjük, hamarosan szaván fogjuk Ivánt, ha újra nálunk jár, részletesebben beszámol az élményeiről Önöknek! 

#nekemazaquaticum: Béres Alexandra

Augusztus 24-én egy nagyszerű családi nap keretében Vendégeink együtt mozoghattak Béres Alexandrával, no és persze az Aquaticum kabalaállatával Bubuval is. Alexandrával arról beszélgettünk, milyen számára egy kellemes wellness pihenés és hogy milyennek látja az Aquaticumot.  

1. Mióta határozza meg a mindennapjaidat a sport és a mozgás? 

5 éves koromban már ovitornára jártam és 6 éves voltam, amikor a szüleim elvittek ritmikus sportgimnasztikára. De a sport gyakorlatilag végig meghatározta a gyerekkoromat.

2. Szerinted hogy lehet összeegyeztetni a wellness kikapcsolódást és a mozgást? Mennyire szívesen mozognak az emberek a pihenésük alatt?

Szerintem azzal mozdíthatóak meg leginkább az emberek, ha odamegyünk ahol ők vannak, a medencetérbe, ott tartunk foglalkozást, pl. Aqua fitness órát. Arra szívesen beállnak. Külön időt nem szánnak maguktól a sportra, az animációs csapaton múlik, hogyan képesek aktivizálni az embereket.

beres_alexandra_az_aquaticumban

3. Milyen szállodai animációs programok a kedvenceid? 

Nagyon szeretem a családos programokat a szállodákban, a játékos programokat, ami kicsit viccesebb, és a torna jellegű, jóga foglalkozásokat, vagy a bicikli túrákat és a mini diszkót, az a legnagyobb kedvenc. :) Azt látom, hogy a gyerekeken keresztül lehet elérni a szülőket a programok tekintetében.

4. Mai rohanó világunkban mi az, amire leginkább fontos odafigyelnünk az egészségünk megőrzése érdekében? 

Heti háromszor egy óra mozgás minimum szükséges, ugyanakkor fontos egy alap figyelem a táplálkozásunkra. Mindez azonban nem fog megtörténni, ha ezt belülről nem érezzük, addig mindig plusz energiaként fogunk rá tekinteni. Ha elkezdjük érezni ezt belülről, akkor fogunk igazán tenni önmagunkért, és a tettől minden megváltozik. 

beres_alexandra_az_aquaticumban

5. Mik a benyomásaid Debrecenről és az Aquaticumról? 

Debrecenről a folyamatos fejlődés, kultúra, és a virágkarnevál jutnak leginkább eszembe. Nagyon kellemes számomra, hogy annyi fa van. Ez nagyon tetszik, hogy ennyire zöld és ilyen parkos, amit láttam belőle, és nagyon sok program van. Eddig fitness eseményeken vettem részt Debrecenben és mindenki nagyon kedves és lelkes volt. Olyan érzésem van, mintha  a városban valami indulna. Az Aquaticum kapcsán a letisztult környezetet, a kapcsolódó nagy parkot, az élményfürdőt tudom kiemelni ami úgy gondolom jó feltöltődést jelent. Debrecenre nem gondoltam úgy, mint wellness szállodai úti cél. Ez egy különlegesség, hogy össze lehet a várossal és a városban zajló eseményekkel kötni egy wellness kikapcsolódást. Ha az ember elmegy egy wellness szállodába, akkor sok esetben a környezetben nincs sok látnivaló. Viszont itt kap egy wellness élményt és egy városi (kulturális) élményt. Ez egyedi kikapcsolódást ígér. 

Köszönjük a beszélgetést!

Image description
Image description
Image description
Image description

Ezt az 6 dolgot mindenképpen meg kell nézni Debrecenben

Azt szeretnénk, ha vendégeink és bárki aki ebben a csodálatos városban jár, a legtöbbet tudná kihozni a nyaralásából. Előző cikkünkben összeszedtük a legizgalmasabb nyári programokat, most pedig azokat a debreceni látnivalókat vesszük sorra, melyeket semmiképp nem érdemes kihagyni a Cívisvárosba érkezőknek.

Debreceni Református Nagytemplom

Mi mással is kezdődhetne a felsorolás, mint a Nagytemplommal? Magyarország legnagyobb református temploma a város ikonikus szimbólumává is vált. A Nagytemplom helyén már a középkorban is templom állt. A gótikus Szent András katolikus templom azonban 1564-ben leégett, újjáépítését pedig Bethlen Gábor kezdte meg 1626-ban, az immár reformátussá lett városban. A Nagytemplom mai, klasszicista formáját 1823-ban nyerte el.

Az épület nem csak a Református Egyház központja, és Debrecen jelképe, de a magyar történelem fősodrába is bekerült pár alkalommal. 1849-ben a szabadságharc Kossuth vezetésével Debrecenbe menekült kormánya az épület falai között mondta ki a Habsburg-ház trónfosztását. 1944-ben a II. világháború végén pedig itt tartotta üléseit az Ideiglenes Nemzetgyűlés, miközben az ország nyugatibb területein még folytak a harcok.

nagytemplom_panorama

Turistaként még azoknak is érdemes ellátogatnia ide, akiket a történelem kevésbé érint meg, mert a Nagytemplom tornyáról csodás kilátás nyílik a városra.

Nagyerdei Park

A Nagyerdő nem csak azért a kedvenc helyünk Debrecenben, mert szívében található szállodánk. A város tüdeje rendkívül sokrétű kikapcsolódási lehetőséget kínál bárki számára. Legyen szó csak egy sétáról, családi-, vagy kultúrprogramról, a Nagyerdőben mindenki megtalálja a számítását. Az igazság az, hogy a Nagyerdő önmagában is megérne egy cikket.

Békás-tó

A Nagyerdei park központja a Békás tó. 2014-ben teljesen megújult maga a tó és a környezete. A tavon átívelő híd, a szökőkút és a hangulatos sétányok kellemes kikapcsolódást kínálnak az év bármely szakaszában. Lehet itt sétálni, kerékpározni, piknikezni. A legkisebbekre is gondoltak a felújítás során: nagyon korszerű, biztonságos játszótér várja a kalandvágyó gyerekeket.

Ködszínház

Ha már szó esett egy tóról, akkor a másik mellett sem lehet szó nélkül elmenni. A ködszínház “multimédiás szökőkútjának” 30x10 méteres vízoszlopára lézer show-t és Debrecenről készült rövid imázsfilmeket vetítenek sötétedés után. Rendkívül látványos és különleges élményben lehet itt része a nézőknek.

debrecen_kodszinhaz

Botanikus kert

Debrecenben nagy hagyománya van a botanikának. Az első fűvészkertet Diószegi Sámuel és Fazekas Mihály alapította a városban még 1807-ben. A mostani botanikus kert a Debreceni Egyetemhez tartozik. A kert 12 hektáros területen helyezkedik el, és mintegy 8000 növényfajt mutat be a látogatóknak, kaktuszgyűjteménye pedig a legnagyobb egész Közép-Európában. A kert minden nap nyitva van, a nyári időszakban 8-18 óráig.

Nagyerdei Kultúrpark

Debrecenben található az ország első vidéki állatkertje. Az állatkert már 1961. óta összevonva működik a mellette található vidámparkkal Nagyerdei Kultúrpark néven. Azzal, hogy az intézmény egyben vidámpark és állatkert is, valami egészen különleges hangulattal és tartalmas programmal fogadja a látogatókat, így akár egész napos családi kikapcsolódásnak is tökéletes lehet.

debreceni_allatkert_pingvinseta

A legjobb az egészben az, hogy a nagyerdei látnivalók mindössze pár perc sétára helyezkednek el hotelünktől, ahol így minden adott egy tartalmas, élménydús augusztusi nyaralásra.

Szobafoglalás